CLOOZ profiel – Aanbevolen

Het CLOOZ profiel is een uniek profiel, ontwikkeld voor stalen deuren en kozijnen van LivingSteel. Het grote verschil ten opzichte van een stalen deur met een HOP profiel is dat de stalen deur met een CLOOZ profiel aan beide zijden hetzelfde aanzicht heeft, en de glasplaat ongedeeld is waardoor er nooit torsie in een deur kan optreden en er dus veel meer stevigheid in de deur is gebracht. Daarnaast kan de verdeler bij dit type profiel teruggebracht worden tot 20 mm en kan de verdeling in elke vorm of verdeling. De mogelijkheden zijn dus veel meer dan bij een HOP profiel en de aanzichten zijn vele malen eleganter.

Voordelen CLOOZ profiel

  • Ranker profiel
  • Aan beide zijden hetzelfde aanzicht
  • Alle designs mogelijk

CLOOZ Profiel

CLOOZ Profiel


CLOOZ profiel

Twee zijden hetzelfde aanzicht 


Twee zijden hetzelfde aanzicht


CLOOZ Profiel

Ongedeelde ruit


CLOOZ Profiel

CLOOZ Profiel – onderdorpel

Opbouw CLOOZ profiel
Het CLOOZ profiel is opgebouwd uit een buitenframe met daarin een binnenframe. Dit binnenframe ligt er 4 mm verdiept in wat een zeer exclusief uiterlijk aan de stalen deur geeft. Dit binnenframe zit aan beide kanten van het glas, waardoor je dus aan beide zijden van de deur exact hetzelfde aanzicht hebt. Dit is uniek voor het CLOOZ profiel.

Doordat het glas in het midden van het binnenframe zit, kun je kiezen voor elk gewenst design. Zo is het met het CLOOZ profiel dus ook mogelijk om bijvoorbeeld je logo (of een ander gewenst design) in staal op de deur te krijgen!

Verschil in profiel voor stalen deuren

Een stalen deur of kozijn kan gemaakt worden met verschillende profielen. Elk profiel heeft een ander aanzicht. Maar de keuze van een profiel is ook van invloed op de robuustheid van een stalen deur of kozijn en dus de kwaliteit.

LivingSteel werkt met twee soorten profielen voor haar stalen deuren:

  • HOP profiel
  • CLOOZ profiel

Ons CLOOZ profiel is echt speciaal ontwikkeld zijn voor stalen deuren en kozijnen. Zo kunnen we de best mogelijke kwaliteit garanderen. LivingSteel heeft een eigen fabriek in Nederland. Dit betekent dat onze stalen deuren 100% Made in Holland zijn.

HOP profiel stalen deuren

Het HOP profiel is een bekend profiel welke veel gebruikt wordt in bijvoorbeeld de interieurs en stalen deuren. Een andere naam die voor dit type profiel is ‘HOP buisprofiel’ of ‘Buisprofiel met aanslag’.

De deur is opgebouwd uit een buitenframe met een tussenverdeler. In de tussenverdeler liggen de kokers (ook wel de glaslatten genoemd). Achter de glaslatten ligt de ruit, het glas. Dit is ook direct de achterkant van de deur. Kies je voor een stalen deur met het HOP profiel, dan krijg je een deur die aan de achterkant ‘glad’ is en dus niet hetzelfde aanzicht heeft als de voorkant. Bij een deur met een HOP profiel is de verdeler 5 cm en is de deur vaak “zwaar” in aanzicht.

HOP profiel

HOP profiel


HOP profiel

HOP profiel


HOP profiel

HOP profiel

HOP Profiel

Welk profiel past bij mij?

Een stalen deur is niet gewoon een deur voor je huis of kantoorruimte. Het is een echt designobject. Dit is ook de reden dat de meeste mensen kiezen voor het unieke CLOOZ profiel, zodat je aan beide kanten van de deur kunt genieten van dit prachtige stijlobject van glas en staal.

Zo wordt een stalen deur veel toegepast als scheiding tussen de keuken en woonkamer. Door te kiezen voor het CLOOZ profiel heb je zowel in de keuken als in de woonkamer hetzelfde aanzicht op de deur.

Vind je het minder belangrijk dat de deur aan beide zijden hetzelfde aanzicht heeft en mag deze best aan één kant glad zijn? Dan kun je kiezen voor het hopprofiel. Bijvoorbeeld wanneer je de deur plaatst als scheiding tussen de woonkamer en de hal of gang.

Er zijn verschillende modellen stalen deuren. Zo kun je kiezen voor enkele of dubbele taatsdeuren, of bijvoorbeeld voor schuifdeuren. Elk model kun je krijgen met zowel het hopprofiel als met ons unieke CLOOZ profiel. Bekijk hier het aanbod deuren:

Staat jouw model er niet tussen, of wil je een deur met een eigen logo of ontwerp? Gebruik dan onze configurator en stel je eigen deur samen.

Neem hier contact op. Contact Stel hier uw eigen stalen deur samen.